Google+ Kinetoterapie, masaj anticelulitic, de relaxare, fizioterapie Drumul Taberei

Masajul anticelulitic, între mit şi realitate

Masajul a fost printre primele şi cele mai simple mijloace de alinare a durerii de orice cauză. Folosit în diverse scopuri, el este perfect adaptat zilelor noastre, fiind recunoscut ca o cale sigură şi eficientă de relaxare musculară, de recuperare medicală post-operatorie şi, cel mai adesea cunoscut, pentru combaterea problemelor de circulaţie si eliminarea toxinelor din organism (combaterea celulitei).

Beneficiile masajului, în general, şi cele ale masajului anticelulitic, în special, sunt numeroase:

  • se îmbunătăţesc schimburile nutritive intre ţesuturi, eliminând „deşeurile” metabolice;
  • se ameliorează aspectul pielii care devine mai fermă, având totodată şi efect de curăţire a dermului;
  • elimină stratul de celule moarte ale epidermei, fapt ce înlesneşte respiraţia cutanată şi ajută la intensificarea proceselor de eliminare din organism a produselor de descompunere, prin glandele sebacee si sudoripare;
  • dilată vasele sanguine din piele, intensificând circulaţia locală; nutriţia pielii şi a glandelor ei sporeşte dilatarea vaselor şi produce creşterea temperaturii pielii, fenomen ce duce la dilatarea porilor si intensificarea schimburilor cu exteriorul;
  • reşte activitatea vitală a elementelor celulare din straturile profunde ale pielii, având rolul de revigorare şi îmbunătăţire a aspectului acesteia.

Mai puţin cunoscut este faptul ca masajul a fost folosit iniţial ca mijloc curativ, de vindecare a diferitelor probleme de natura musculară, osoasă sau a altor afecţiuni  generatoare de durere (dureri de cap, dureri abdominale). Astfel  grecul Hipocrate, „părintele medicinei”, scria: „Medicul trebuie să aibă experienţă în multe privinţe, dar fără doar şi poate în privinţa masajului... căci masajul poate întări o încheietură care e prea slăbită şi poate slăbi o încheietură care este prea înţepenită.” Iată deci importanţa masajului şi, mai presus de toate, răspunsul la întrebarea: "De ce cel care practică masajul trebuie sa aibă studii de specialitate in acest domeniu?".

Deşi, în prezent, sunt multe persoane care oferă servicii de  masaj având la bază doar un curs de câteva luni în acest domeniu, acest lucru pare să nu-i deranjeze pe cei care doresc să beneficieze de astfel de servicii.

La  o analiză mai atentă, un specialist - absolvent de facultate specializarea kinetoterapie - este un profesionist mai bun deoarece, dincolo de masarea diferitelor zone ale corpului, poate inspecta şi descoperi şi alte afecţiuni sau blocaje decât cele pentru care i-a fost solicitat masajul. Aici este diferenţa între masajul făcut într-un cabinet medical specializat (inclusiv pentru masaj anticelulitic) şi saloanele de înfrumuseţare unde pregătirea practicienilor este limitată sau cu adresabilitate doar în spectrul înfrumuseţării.

Puteţi încerca şi sigur veţi vedea diferenţa  dintre procedurile şi tehnicile unui profesionist din cadrul unui cabinet medical (cabinet de kinetoterapie şi masaj) şi cele ale unei persoane dintr-un salon de întreţinere corporală.

Monday the 23rd. © 2012 Apollo Happy Med. Toate drepturile rezervate.